14 Eylül 2012 Cuma

DIY - Zarf Süsleme / Postcrossing




Değişik şeyleri her zaman sevmişimdir.
Ama bu merakım genelde yemek yapmak üzerineydi.
Yabancı blogları gezerken aklıma böyle bir fikir yerleşti.
Klasik zarf yerine sevdiklerimize böyle kendi tasarımımız olan zarfları göndermek çok daha anlamlı ve daha çok göze hitap ediyor bence.



Aslında bu zarfları postcrossingde kart gönderirken kullanmak amacıyla tasarlamıştım, ama instagramda paylaştığım zaman ki beğenileri görünce birilerine hediye gönderirken de kullanmaya karar verdim.
Bu arada söyleyen çıkabilir o yüzden cevap vereyim şimdiden.
Evet postcrossingde kart gönderirken zarf kullanılmadığını, kartın sadece kendisinin direkt olarak postaya verildiğini bende biliyorum ama kartın uluslararası posta seyahati sırasında kirlenmesini istemiyorum, bir de yazdıklarımı başkası okumasın istiyorum tabii ki.
Bu yüzden postcrossingde kartları ben zarfla gönderiyorum ama karşı taraftan öyle bir talebim yok  :)


Zarfları süslemek için masking tape yani dekoratif bantlardan kullanıyorum, biraz sticker birazda sağdan soldan beğenip kestiğiniz küçük resimler..


Bu zarflar henüz sahibine ulaşmadı.
Aslında ilk zarflarım bunlar değil.
İlkini Amerika'dan bir kıza göndermiştim postcrossing ile.
Ama göndermeden önce fotoğrafını çekmeyi unuttum :(
Bu arada zarf ve kartım henüz ona ulaşmamış gözüküyor.
Eğer ulaşır ve fotoğrafını çekerse burada yayınlarım.
Sahibine ulaşmayı bekleyen 5 adet kartım var poscrossingde.
Yaklaşık 18 gündür kartlarım Rusya, Beyaz Rusya, Çin, Belarus ve Amerika'ya gidemedi.
Ya da aldılar ama onaylamayı ihmal ettiler.
Beklemek çok sinir bozucu bir durum her şekilde.
Umarım kartlarım bir an önce sahibine ulaşır ve bana kart göndermek ve almak için yeni fırsatlar doğar.

Bu arada Kelebek Gibi blogunun sahibesi bir pembe zarf etkinliği düzenliyor.
Katılmak isteyenler buraya lütfen

Nasıl buldunuz bu DIY çalışmamı?
Bu arada başka kimler postcrossingde?
Sizin postcrossingde gönderdiğiniz halde hala ulaşmamış, üzerinden çok gün geçen kartlarınız var mı?

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim, ben de Postcrossing'deyim. Ulaşmamış olan kartlarım elbette var ama sabret bence sen de cunku 20 gunden once ulasan bir kart daha gormedim maalesef. bu arada o zarflar ne kadar guzeller öyle. bayıldım bayıldım. stickerları, bantları nereden buluyorsun? ne kadar zevklisin ya! Hayran kaldım pembeye de maviye de. Canım benim :)

Tuvalet Kağıdı dedi ki...

Süslü zarf aramaktansa, yapılabilir bir şey.
Deneyeceğim.
Postcrossing'e üye olmak aklımda var. Lakin hep erteliyorum. :/

FıstıklıTombi dedi ki...

lütfen bana da kart at :)

KelebekGibi dedi ki...

Zarflar harika görünüyor, severek yapildiklari da belli ;)Ben de cok severim zarf süslemeyi ama epeydir yapmadim, postalastigim arkadaslara daha büyük paketler gönderdigim icin firsat olmadi...
Link icin tesekkürler :)

Adsız dedi ki...

yaa Darla'ya katılıyorum bence sen bana da kart at. Hatta biz kendi postcrossing imizi oluşturalım. Voltran gibi oldu :)

Nilsuli' nin Dünyası dedi ki...

Şu anda sayenizde Postcrossing ile tanıştım. Nasıl daha önce duymamışım hayret=) tam benlik birşeymiş hemen deneyeceğim.

drwilldone dedi ki...

Rüzgara Doğru : Canım kırtasiyeleri dolaşırken deli gibi sticker arıyorum hep :))
Aslında postcrossingde ilk kartım 5 gün gib bir sürede ulaşmıştı o yüzden biraz sabırsızlandım am 40 günü geçen kartlar varmış, umarım o kadar sürmez :)


Tuvalet Kağıdı : Evet haklısın yapılışı çok kolay, bende yaşadığım yerde böyle değişik zarf bulamayınca süslemeye başladım zaten, fikir verebildiğime sevindim.Postcrossing olayına hemen el at gerçekten heyecanlı güzel bişey :)


Fıstıklı Tombi : Ricanız emir telakki edilir efendim :))


KelebekGibi : Beğenmenize sevindim, bu arada rica ederim hiç önemli değil, ne kadar çok kişi duyar katılırsa o kadar güzel olur.


Rüzgara Doğru : Sana da Darla'ya da kart gelecek bebişim merak etme :)


Nilsuli'nin Dünyası : Aaa buna çok sevindim, benden başka duymayan kalmamıştır sanıyordum, birilerini daha aramıza katmış olmaktan mutluluk duydum, happy postcrossing :))

nnn dedi ki...

ben de yeni üye oldum. İlk kartım yola çıktı bile! Ben de yollarda kartımın kirlenmesini istemiyorum açıkçası ve o yüzden zarfa koydum. zarflar harika! elini sağlık

drwilldone dedi ki...

NNN : Hayırlı olsun öyleyse :) inşallah çok güzel kartlar, pullar alırsın :) Benim gibi zarfla gönderen başkalarının da olmasına sevindim ya, kendimi garip hissediyordum :))

Unknown dedi ki...

çok tatlı olmuşlar gerçekten, çok sevdim :)
yahu bir de bu masking tape'leri nerden bulabiliriz acaba, adresi sitesi falan var mıdır. şimdiye kadar bir tane bulabilmiştim, onun da nerede olduğundan haberim yok. İstanbul-İzmir arası gitti bir yerlere herhalde =/
bir de şu postcrossing'e sürekli üye olmak için niyetleniyorum. nedense sonra üşengeçliğim tutuyor, işi yarıda bırakmayayım diye geri çekiliyorum. şöyle bir haydi deyip üye olmak, kartlaşmak lazım insanlarla çok da hevesliyim aslında bu konuda :)

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

DEsenli bantlardan burda bulunan tüm kırtasiye satan yerlere sormama rağmen bulamadım çok üzülmüştüm ta ki senin paketin gelene kadar,utanmasam kitaptan çok bantlara sevincektim.Ellerine sağlık çok güzel zarflar.

Serpil dedi ki...

Postcrossing nedir acaba biraz bilgi verir misin? Anlattığına göre güzel bir paylaşıma benziyor

drwilldone dedi ki...

OnTheRoad : Ben bulunduğum yerde şans eseri bulmuştum, aslında sticker arıyordum bir anda önümde masking tape cenneti buldum, zaten ellerindekilerin hepsini almıştım ama artık bende bulamıyorum, internetten de hiç denemedim almayı, bi bakayım ama, hber ederim ben sana, postcrossing olayını bende hep erteliyordum, bi anda oluyo işte böyle şeyler :))


Asabi Bakire : Aaa bantlara o kadar sevindiğini bilmiyordum, çok sevindim gerçekten :))


Serpil : Postcrossing adlı bir site var, oraya üye oluyorsun adres bilgilerini giriyorsun, sana dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan postcrossing üyesi birinin adresini veriyorlar.sen o adrese içinden geçenleri yazıp kart atıyorsun.senin kartın o adrese ulaşınca site senin adresini bir başka üyeye gönderiyor,hiç tanımadığın başka biri de sana kart gönderiyor.böylece uluslararası kartpostallaşma etkinliği yapmış oluyorsun.
şu adreste de postcrossingi anlatan bir yazı var orayı da okuyabilirsin
http://lalisindunyasi.blogspot.com/2011/09/kartpostallar-zarflar-pullar-ve.html

http://iremimosa.blogspot.com/2012/04/postcrossing-kartlarm.html

http://yolunneresindeyim.blogspot.com/2009/02/postcrossing.html

Umarım yardımcı olabilmişimdir :) başka bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.

Grace Happy dedi ki...

cok guzel bır sey buı cok begendım ellerıne saglık cnm

drwilldone dedi ki...

Grace Happy : Beğenmene çok sevindim Cerencim, teşekkür ederim :)

Sed dedi ki...

Yamasking tape istiyorum!
Kuzenim mimarlik okuyor ve zaman zaman eminonunun ordaki dev kırtasiye cennetinden cikmiyor. Gecen sefer sadece 1 kirtasiyede 2 sat gibi birsey harcadik.oralarda bulurdum belki keske baksaydim! :(

drwilldone dedi ki...

Sed : Benim de bulabildiklerim bu kadardı malesef :( Oralarda masking tape bulabilmen çok kolay hem de çok fazla çeşit var, ben malesef bulunduğum yerde bulamıyorum.

Unknown dedi ki...

Çok güzel!! Ben yeniyim postcrossingde, zarfla göndermeyi daha doğru buluyorum zaten açıklamada yasak yazmıyor sadece her ülkede farklı kiminde zarf daha pahalı olduğu için zarfsız gönderiyorlar siz bilirsiniz diyor:) Zarfın üzerine kendi adresimi yazmam gerekiyor mu?

drwilldone dedi ki...

@ Kozmetik Aşığı : Zarfın üzerine adresini yazman gerekmiyor, sadece adını yazsan yeterli, zaten senin kart gönderdiğin kişi sana kart göndermeyeceği için adresini vermene gerek yok, daha sonra eğer birbirinizin kartlarını falan beğenirseniz postcrossing üzerinde adreslerinizi alabilirsiniz. Bana bu şekilde yazan çok kişi oldu mesela, ya kartlarımı beğendikleri için ya da zarfları bilmiyorum, bana kart göndermek isteyen ya da mektup arkadaşı olalım diyen, ya da sadece kartpostal değiş tokuşu isteyen çok kişi oldu, postcroosing üzerinden msj atıyorlar, çok eğlenceli bir şey bu olay :)

Unknown dedi ki...

Çok teşekkürler:) Öyle gönderdim bakalım, heyecanla bekliyorum=)

Unknown dedi ki...

Postcrossing'e ilk katıldığımda çıkan ülkelerden biri de Çin'di.Hala ulaşmamış gözüküyor kartım.Yani ara sıra kartlar kaybolabiliyor fakat düşük bir ihtimal bu :)
Zarflar çok hoş bu arada emeğine sağlık :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...