2 Nisan 2013 Salı

Bloglovin Hakkında Her Şey




  • Bir süredir Google Friend Connect kaldırılacağı için Bloglovin oldukça gündemde bir konu. Çoğu blogger Bloglovin'e taşındı bile. Benim gibi bilmeyenler için bu konuyla ilgili bazı bilgileri paylaşayım istedim.
  • Yaza doğru herkesin blogunun anasayfasında bulunan GFC ( Google Friend Connect ) kalkıyor, söylenenlere göre temmuza kadar süresi varmış. GFC bizim başka blogları takip etmek için kullandığımız bir araçtı. GFC yi kullanarak hem bloğumuza birileri takipçi olabiliyordu, hem bloğumuzu kaç kişinin takip ettiği görülüyordu, en önemlisi de kumanda paneline girdiğimiz zaman takip ettiğimiz bloggerların yeni yazılarını görebiliyorduk. GFC kalktığı zaman sanıyorumki kumanda panelimizde takip ettiğimiz blogları ve yeni postlarını artık göremeyeceğiz. 
  • İşte bu noktada Bloglovin devreye giriyor. Bloglovine üye olup varsa kendi blogunuzu orada tanıtıyorsunuz. Yani blog adresinizi girip arama tuşuna bastığınızda blogunuz ekranda görünüyor ve bloglovinde blogunuzu tanıtmış oluyorsunuz. Bu zamana kadar blogger ile takip ettiğiniz bloggerları Bloglovine aktarmış oluyorsunuz.
  • Bunu yapabilmek için Bloglovine giriş yapıp anasayfada sağ üst sekmede yer alan butondan "settings" e tıklayıp "other" bölümündeki "import blog" a tıklayıp bloggerda takip ettiğiniz bütün blogları bloglovine aktarmış oluyorsunuz.

  • Bloglovine alışmak tabii ki zaman alacak, bu zamana kadar bloggerı kullanarak hem yeni post hazırlayıp hem de takip ettiğimiz bloggerların yazılarını okuyabiliyorduk. Oysa şimdi bloggerı sadece post hazırlamak için kullanabileceğimiz anlamına geliyor bu. Yani post hazırlamak için bloggerı kullanırken, bir blogu okumak istiyorsak bloglovini açmamız gerekecek.
  • Bloggerda maximum 300 adet blog takip edebiliyorduk. Belki bazılarımız bunu bilmiyordu ama öyle. Şu anda Bloglovinde böyle bir sınır görünmüyor. Ayrıca bir blogu artık izlemek istemiyorsak unfollow yapabilmek bloggerdaki sisteme göre çok daha basit tutulmuş.
  • Ben bloglovine üye olurken biraz önyargılıydım açıkçası ama şimdi üyeliğimi tamamlamış ve takip ettiğim blogları oraya taşımışken aslında güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Evet keşke böyle bir sorun çıkmasaydı ama oldu bir kere :) 
  • Bloglovin dışında Feedly adlı uygulamyı da aynı amaçla kullanabilirsiniz.
  • Bu  kadar bloglovinden bahsetmişken benim yazılarımı okumak istiyorsanız blog yan tarafta sağ üst köşedeki sekmeden  ya da  "follow this blog  with bloglovin" linkine  tıklayıp bana ulaşabilirsiniz.
  • 15 Nisanda süresi bitecek çekilişimiz bu arada hala devam ediyor. Çekilişte şansınızı denemek istiyorsanız Bloglovinde takipçim olmayı unutmayın.
  • Bloglovin hakkında kendimce öğrendiğim şeyleri paylaştım. Umarım benim gibi kafa karışıklığı yaşayanlar, bazı sorularına cevap bulabilmişlerdir. Başka sorularınız olursa yorum kısmında belirtirseniz hep birlikte bir cevap bulabiliriz sanıyorum. Bu programı kullandıkça daha çok bilgi edinebileceğiz ama şimdilik oldukça kullanışlı ve eğlenceli duruyor bence. Siz neler düşünüyorsunuz ?

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok bilgilendirici olmuş,ne kadar teşekkür etsem azdır.Ben de üye olmuştum ancak bir türlü blogumu eklemenin yollarını bulamıyordum.Teşekkürler :)

drwilldone dedi ki...

crrstalll : Ben bu bloglovin olayı olmadan çok çok önce üye olmuştum ama o zaman ne amaçla kullanıldığını bilmiyordum ve üye olduktan sonra bir daha hiç girmemiştim. Benim gibi kafa karışıklığı yaşayan birileri için iyi olur diye düşündüm yazıyı hazırlarken. Yardımcı olabildiğime de çok sevindim. İlk başta biraz karışık gibi gözükse de zamanla alışılıyor sanıyorum :)

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Bunu bilmiyordum.Çok faydalı oldu.Teşekkürler bilgi için.Artık taşınacağız demektir:)

drwilldone dedi ki...

Kitap Cumhuriyetim : Herkes bloglovine taşınıyor ama neden olduğunu pek bilmiyor, o yüzden herkesin kafası karışık, umarım sorularına cevap olmuştur yazım, yorumunuz için ben teşekkür ederim.

Satır Arası dedi ki...

Selam nasılsın canım?
İlk defa duydum bu uygulamayı ama okuduğum çok iyi oldu. Teşekkürler paylaşımın için.

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

benim böyle bir şeyden hiç haberim yoktu doğrusu:/ senesi dolmayan blogum 47 takipçiyle ayakta,son zamanlarda sıklıkla yabancı okurlardan yorum alır da oldum.yeni olan pek çok blog hem takipçi,hem okur olarak aldı başını gitti,ben en çok bunun sebebini merak ediyorum:) yani gayet hoş bir blogum var:) ama niye beni memnun etmeyen bir takipçi ve okur durumum var :) bende amma dertliymişim:) neyse şimdi senin dediklerini bende bir yapayım inş işimize yarar ve hakkımızda hayırlısı olur.

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

benim böyle bir şeyden hiç haberim yoktu:/ bir yaşını doldurmayan blogum 47 takipçisiyle ayakta.bende yeni olan pek çok blog nasıl oluyor da hem takipçi hem de okur olarak alıp başını gidiyor bunu merak ediyorum:)yani hoş bir blogum var:)ama beni memnun etmeyen bir takipçi ve okur sayısı mevcut:) biraz daha memnun olabilirdim:)senin dediğini şimdi bende yapıcam ve ne olduğunuda bilmeden,okuduklarımdan anladığım kdarıyla.ama ben bu durumdan pek hoşlanmamış hissettim kendimi.inş hakkımızda hayırlısı olur ne diyelim.
bir de bu yorum kısmını eski sisteme çeviremez misin? :) çok rice edicem yani,böylesi çok zorluyor insanı :)

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

merhaba yine ben:) bu sefer bir şey soracaktım.bloglovin de ana sayfada hepsini işaretle kısmını işaretledim ve bütün sayfam seffaf oldu:/ bilmemek ne kadar kötü bir şey:/ bu düzelir mi? düzelirse nasıl düzelir ? sen biliyor musun ? bana yardım eder misin ? sorular sorular:) islam felsefesinde yüksek lisans yapmaya karar verdiğim için mi böyle bol sorulu oldum ? :) bu soru kendime :) neyse biliyorsan çok sevinicem gerçekten:) bir daha yaramaz çocuklar gibi de her yeri tıklamıycam :)seni de rahatsız etmiycem :) söz bak söz:)

drwilldone dedi ki...

Su : Mark group as read kısmına mı tıkladın. Onların hepsini okumuşsun gibi işaretlemiş olduğun anladığım kadarıyla. o yüzden şeffaf görünüyorlar. takip ettiğin bloggerlardan biri yeni bir post gönderdiğinde, onu normal bir şekilde görebileceksin sanıyorum?

drwilldone dedi ki...

Gülşah : Teşekkür ederim canım, yoğun ve sıkıntılı günler geçiriyorum bu aralar ama düzelir inşallah her şey :) sen nasılsın?

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

teşekkür ettim doktorum :)
yoğun ve sıkıntılı günler geçiriyorum demişsin.rabbim gönlüne ferahlık versin inş.

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

yeniden merhaba :) dikkatimi yeni çekti takip ettiğim bloglar da bumerang ve yazar cafe şeklinde logolar var tıkladım bir baktım üyelik falan istiyor.bu konuda bir bilgi verir misin? güvenli bir şey olmasaydı yapılmazdı ama ben yine sormak istedim.

Satır Arası dedi ki...

En kısa zamanda düzelir inşallah canım. Bende iyiyim. Kitap, film gezme ve ev arası takılıyorum. :)

Ahu Kader dedi ki...

Güzel bir bilgi vermissin arkadasim. Bende blogumda bu konu hakkinda bir kac yazi yazmistim. Readerini kaldiriyor Google, yani senin de dedigin gibi artik blogumuzda yeni post yazarken takip ettigimiz bloglarin yeni yazilarini okuyamayacagiz. Bu arada Bloglovin imdada kosuyor fakat bloglovin gibi baska reader'ler de var. Mesela feedler, feedly yada her hangi baska bir reader'i de kullanabilirsiniz. Biraz google'den reader ile arastirma yaptiginizda karsiniza ücretsiz bir sürü reader cikacaktir. Sevgiler.

Ada Deniz dedi ki...

Teşekkürler bilgilendirme yazısı için. Ben de üye oldum bugün, bloğumu da tanıttım. Şimdi izlediğim tüm blogları bloglovin'de de doğal olarak takip mi ediyorum acaba??

drwilldone dedi ki...

Ahukader : Ben de bu bilgiler için teşekkür ederim :)

Ada ve Deniz : Bloggerdaki takip ettiğin blogları bloglovine aktardın mı? "import blog" seçeneğini kullanıp aktardıysan, o blogları doğal olarak takibe almışsın demektir.

Ada Deniz dedi ki...

Evet aktardım. Ama takip edip edemediğime emin olamadım. Teşekkür ederim....

Unknown dedi ki...

Merhaba :=) Ben bir şey sormak istiyorum.Ayarlardan blogumun bütün postları yüklendi ancak aramada çıkmıyor,ne yapabilirim? Belki yardımcı olabilirsiniz :)
Sevgiler..

Pınar Selin dedi ki...

Merhaba,Ben aktarmayı yaptım fakat my blog'a tıkladığımda kendi blogumu göremiyorum bir türlü düzeltemedim bunu yardım eder misiniz acaba ^^

reader dedi ki...

ben bloglovine üye oldum ama hakkında hiçbirşey bilmiyorum nasıl blog kurup düzeltebilirim bana yardımcı olur musunuz?

Şeyma Aydemir dedi ki...

Benim de blogum başka bir bloglovin hesabında kayıtlı. Kendi hesabıma alamıyorum malesef ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...