27 Kasım 2014 Perşembe

Bloglovin'e Alternatif


  • Bir süredir blogla vakit geçirmeyince, bloglovinin kapandığını da haliyle bugün öğrenmiş oldum :( çok sinirlendim, hiç bir içerik üretmeyen bir site hangi amaçla kapatılmış olabilir ki? Peki ya takip ederim diye eklediğim ama sitenin ismini aklımda tutamadığım onca site ne olacak. Şimdi onları nerden bulup izleyeceğim. Aklıma gelenler ayrı ama gelmeyen bi dünya var malesef.
  • Haliyle bloglovine alternatif site arayışına girdim.Karşıma çıkanlar arasında Feedly en kullanışlı olanı bana göre. Hatta üye olup beğendiğim siteleri eklemeye başladım bile. Yalnız anladığım kadarıyla bloglovindeki gibi bloggerdaki siteleri Feedly'ye aktaramıyoruz, hepsini tek tek elle girmek zorunda kalıyorum, dolayısıyla biraz yavaş ilerliyor ya da en azından varsa bir yolu ben henüz bilmiyorum.
  • Bloglovinin yakın zamanda açılmasnı ümit etsemde benim ülkemde umut etmek çok mantıklı bir davranış olmadığından ben yine de böyle bir önlem aldım. Siz bloglovin kapandığında ne yaptınız, nasıl bir önlem aldınız. Paylaşmakta fayda var çünkü şu dönemde herkesin bir arayış içinde olduğunu düşünüyorum.
  • Feedly nedir ondan bahsedeyim kısaca. Kullanımı bloglovin kadar kolay.Feedly 'nin kendi sitesine girip önünüze gelen sayfadan ister twitter ister facebook ister gmail yoluyla giriş yapıyorsunuz. Ben mail yoluyla giriş yaptım. Sonra sağ üstte search motoruna takip etmek istediğiniz siteyi yazıp enter tuşuna basıyorsunuz. Gelen sayfadan yeşil renkli feedly butonuna bastığınızda o siteyi feedly yoluyla takip etmeye başlıyorsunuz artık. Sol sütunda takip ettiğiniz siteleri kategorize edebilirsiniz. Ben <journal<book<food< şeklinde birkaç basit kategori oluşturup düzenlemeye başladım. Aşağıdaki birkaç foto ile söylediklerimin daha kolay anlaşılacağını düşünüyorum


Feedly'ye giriş,Google'dan Feedly yazıp gelen ilk sekmeye tıklıyoruz. Gelen sayfadan "start reading" e tıklıyoruz.
Önünüze bu sayfa gelmiş olmalı. Sağ üst köşedeki "log in " butonuna tıklıyoruz.
Hangi seçenekle takip edeceğinize karar vereceksiniz.Ben ilk seçenek olan " continue with google " sekmesini kullandım ve mail adresimle Feedly'ye giriş yaptım.


Bu benim Feedly sayfam. İlk giriş yaptığınızda sayfa boş oluyor, ben birkaç site eklediğim için benimki dolu gözüküyor.  Sağ üstte "search " butonu var. Oraya izlemek istediğiniz istenin adresini yazıyorsunuz, ya da kopyalayıp yapıştırın size kalmış. Enter tuşuna basmadan önce birkaç seçenek çıkıyor önünüze. Aşağıda ben kendi adresimi yazdığımda nasıl olduğunu göstermeye çalıştım.
İlk çıkan seçeneğe yani okuyucu ya da girilen post sayısının en çok olduğu hangisiyse onun üzerine gelip sağ üstte görünen yeşil "feedly" butonuna tıkladığınız zaman soldaki sütunda size hangi başlık altında bu sitei izlemek istediğinizi soruyor. Dediğim gibi ben birkaç kategori oluşturup ona göre izlemek istediğim bloglara düzenleme yaptım. 
Umarım size biraz fikir verebilmişimdir. Ülkemizdeki bu saçmalıkların bitmeyeceğini düşünürsek birgün Feedly'de kapanabilir diye en güzeli takip ettiğimiz blogları bir deftere yazmak galiba. Söz uçar yazı kalır..
Son olarak yan tarafa beni Feedly'den takip edebilmeniz için bir sekme koyuyorum, ya da bu linke tıklayarak da ulaşabilirsiniz.
Aslında yeni post bir kitap ile ilgili olacaktı ama bloglovin kapanınca bu yazının daha uygun olacağını düşündüm. Şimdilik bu kadar :)
Kendinize iyi bakın..


7 yorum:

Ahu Kader dedi ki...

Canim benim merhaba. Bloglovinin kapandigini su an senden ögrendim. Son zamanlarda gelen emaillere dikkat etmedim. Bende senin bahsettigin feedly'i kullaniyorum. Madem adresleri giriyorsun benim de blog adresimi unutma :) www.ahukader.de Öptüm seni

drwilldone dedi ki...

@Ahu Kader : kuzum bloggerdaki adreslerimi daha eklemedim, seninkini de ekliyorum hemen :)

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Ben hala eski üsul Blogger okuma listem ile devam ediyorum.
Ruhum eski benim yahu :)

drwilldone dedi ki...

@Keske Gerçek Olsa: Blogger'da toplam 300 blogdan fazla takip edemiyosun, benim bu listemizde dolduğu için bloggerda yeni bir bloğu ekleyip takip edemiyorum.Bloglovinde sınırsız takip var o yüzden benim için çok kolaydı.malesef şimdi feedly ye döndüm ama memnunum gayetde.

Adsız dedi ki...

google readerdan sonra en iyisi feedly bence de. isabetli seçim.

drwilldone dedi ki...

@ mithad a. selim : yaklaşık bir aydır ben de feedly kullanmaya başladım ve çok memnunum söylediğin gibi, yorum için teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

aynı dertten ben de muzdaribim. onca biriktirdiğim blog listesi ne olacak? feedly ben de buldum denedim ama feedly özellikle türkçe blogların neredeyse hiçbirini bulamıyor. aklıma glip de eklemeyi başaramadığım bloglar ne olacak?? çok saçma. bloglovin kadar pratik bir program yok bence. tek çarem VPN oldu. yasak ne zaman kalkar, ne zaman açılır diye beklemekten başka çare yok.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...