15 Temmuz 2012 Pazar

Nöbet Çıkışı :(( Nefret Edilesi Bir Gün Daha..



Kişi başı 230 hasta bakarak bitirdiğimiz bir nöbet çıkışı daha :(
Aynı anda içeriye giren 8 kişilik trafik kazası..
Acil servisde zamanın hızla aktığı saatler..
Haberin ayrıntıları burda..

Gencecik 20 yaşında bir kızı morga göndermek..
Ondan biraz daha büyüğünü yoğun bakıma..
Muhtemelen birkaç güne kalmadan o da morga girecek :(
Diğerleri orta derecede yaralı..

Her doktor ayrı yerde bir hastaya kalp masajı yaparken şımarık hasta yakınlarının hastalarını ' akrep soktuğu için' doktor yokmu' diyerek olay çıkarmaları..
Başınıza doktor kadar taş düşsün demek istemek..
Diyememek..
Kalp masajı yapıyoruz burda, akrep sokması bunun yanında acilmi diye sormak istemek..
Ama soramamak..
Neden??
Çünkü hasta hakları var..Hemen şikayete gidilebilir..
Diğer yandan trafik kazasıyla gelen hasta doktor yokmu diye soramaz, çünkü onun kalbi çalışmıyor  ..
Beş para etmez insanların şımarıklıklarını 'hak' zannederek terbiyesizleşmeleri..
Bir doktorun severek yaptığı meslekten soğuması..

Kişiyi sanki sen hasta etmişsin gibi hastanın senden hesap sorar tarzda konuşması..
Çünkü o hastadır ve anlayışa ihtiyacı vardır..
Bu süre içinde her türlü terbiyesizlik 'anlayış' sınırları içinde değerlendirilmelidir..
Öte yandan bir doktor sesini yükseltince 'sen bizim sorularımıza cevap vermek zorundasın, boşuna sizi dövmüyorlar, bizdemi dövelim' demeler.. Tehditler..

Doktora anlayışlı davranmaya gerek yok, çünkü az önce hastasını morga gönderen o değildir, ve saatlerce kalp masajı yapıp nefes nefese kalan da yorulanda, dinlenmeye ihtiyacı olan da o değildir..
Üzülmeye fırsatı zaten yoktur çünkü yaşadığı herşeye arkasını dönüp ayağını burkan ya da grip olan birine hiç birşey olmamış gibi, az önce ölen hastasına hiç üzülmemiş gibi, az önce kalp masajı yaptığı halde hiç yorulmamış gibi, güleryüzle her türlü terbiyesizliğe 'anlayışla' cevap vermek, ilgilenmek ve hastayı muayene etmek zorundadır..
Sonuçta doktorun cebindeki parayı hasta ödüyordur..
Onun cebindeki parayı zaten doktor ödediği o muazzam vergilerle hiç ödemiyordur..
Doktor aldığı para karşılığı her türlü şımarıklığınıza katlanmak zorundadır..
Çünkü sağlık bakanlığı doktorunun değil, şımarık hastanın oyuna muhtaçtır ve onun yanındadır..
Kalp masajı yapan doktoru görevinden alıkoymaya çalışan hasta  yakını bakanlık nezninde her zaman haklıdır..
Doktor her zaman suçludur, hastaya bakmamıştır...
Zaten bu doktorların burnu da hep bir karış havadadır..
Ve zaten dövülmeleri, öldürülmeleri de hep haklı sebepler yüzündendir..

Bugün beni öldürmediniz belki ama içimdeki doktorluk mesleğini öldürdünüz..
Tebrikler şımarık hastalarım..
Tebrikler, acilin  kapısından girmekle kendini acil zanneden gereksiz insan grubu..
Sizin yüzünüzden gerçek acil hizmetine ihtiyaç duyan hastalara daha az vakit ayırmak zorunda kaldım..
Sizin gibilere hizmet etmekten utandığım bir nöbetten daha çıktım..
Yaşasın hasta hakları!!!!!!!!!!!

11 yorum:

Swotpisces dedi ki...

Allah yardımcın olsun canım, zor gerçekten çok zor...

begonya35 dedi ki...

Canım günaydın yazını okuyunca üzüldüm açıkçası herkes önce ben önemliyim derse sonuç iyi olmuyor sana kolaylıklar ve sabır diliyorum zor bir okadarda kutsal mesleğin var iki densiz yüzünden mesleğinden soğuma severek yapılan her meslek başarılı ve çok güzeldir..

Nesibe dedi ki...

Sabah kalkınca ilk yazını okudum.. ve oha oldum.. ama maalesef gerçekten kendini bilmez hadsiz kendini yerlere göklere sığdıramayan insanlar var şu dünyada.. yazık.. oysa gereken tek şey biraz empati. İşin içinde olmayan o işin zorluğu anlamaz, ne kadar anlıyorum desede anlayamaz çünkü yaşamadı. Geçende biriyle karşılaştım hastanenin birinde iyi muamele görmemiş hemen bütün doktorlar şöyle böyle iş bildikleri yok tek bildikleri parayı alıp yerlerine oturmak diyordu.. Nasıl sinir oldum anlatamam. Kendisi çok şey biliyor ya.. Bende usulunca ona saydım artık :P hem yani saygı denen bir şey var. Sen yapamıyorsun bir şey bizlere söyle biz halledelim onları :DD

Şaka bir yana insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor mesleğin güzel tarafları var elbet ama zorlukları daha fazla. Rabbim utandırmasın yolunda emin kılsın seni. Sen isyan etme yeter ki, unutmayalım ki herşey O'nun rızası için... bırak onlar saysın seni sinir etsinler. Havala et sen inşallah karşılığını fazlasıyla alıcaksın ;)

İyi çalışmalar hayırlı nöbetler diliyorum :))

acemi blogger dedi ki...

doktor olmasam da duygularını gayet iyi anlayabiliyorum.
Allah dan doktor olmamışım hiç sabırlı değilimdir. En ufak bir şeyden hastaneye giden tipleride hiç sevmem.
11 yıllık yatılı okul hayatımda en sinir olduğum tiplerdir geçenin bir vakti '' yediklerim dokundu galiba hadi doktora gidelim''
''kabız oldum galiba''
''yurdun suları dokundu''
doğru beslen adam gibi ye harekek et dimi, biz niye hasta olmuyoruz.

Gizem İzmirli dedi ki...

Çok kötü bir nöbet olmuş.. Hasta haklarının bir dereceye kadar savunucusuyum potansiyel hasta olarak ama doktor haklarını daha çok savunmak istediğim bir gerçek. Akademik eğitimin zorlukları bir yana asla hata kabul etmeyen bir meslektesiniz. Hiç ama hiç kolay değil. ve işin içinde insan varken her şey yeterince zor... bir de yaşam var ki...

Allah kolaylık versin...

http://gizemizmirli.blogspot.com/

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

sizi çok iyi anlıyorum.. kızımla hastanede kaldığımız esnada çalışma saatlerinizin uzunluğu beni çok üzerdi.. bu saatleri acilde geçirmek elbette daha zordur.. ama inanın hasta yakını olmak da çok zor.. Allah size sabır versin.. hasta yakınlarına da sağduyu inşallah.. sevgiler..

Bahar dedi ki...

Maalesef durumunuz çok kötü. Size Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Cahil insan, şımarık insan hiç çekilmiyor gerçekten. Her yerde her zaman kendilerini haklı ve herkesten üstün görüyorlar. İnsanla uğraşmak çok zor.

Tuvalet Kağıdı dedi ki...

İnsanlarla uğraşmak çok zor. Benim de yavaş yavaş meslek seçmeye çalıştığım şu günlerde 'doktorluk' düşündürdü beni. :/

Adsız dedi ki...

Allah yardımcın olsun canım benim ya:(( okudum, cok üzüldüm, dua ettim hep senin ve diğer tüm doktorlarımız için. Bu kadar önemli ve kutsal mesleklerden birinde olmanıza rağmen anlayış, saygı ve hoşgörü görememeniz çok üzüyor beni. Yüce Rabbim, hepinize yardım etsin inşallah. O hasta yakınlarına da biraz anlayış ve empati yeteneği versin inşallah. Çok öpüyorum güzel yürekli, canım arkadaşım. Sakın soğuma mesleğinden. Gurur duyuyorum arkadaşın olduğum için. Öpüyorum canım.

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

Çok çok üzüldüm, Allah kolaylık versin. Hep öyle olur zaten Yaşatan Allah öldüren doktordur ülkemizde.Oysa ölüm de yaşam da Allah'tandır. Kendini bilmez insanların acili meşgul etmelerine annem 24 tansiyonla beklerken kabız olmuş çocuğu için yırtınan,söylenen bir kadını,Bizden önce hemşire hanımın tanıdığı diye içeri sırası gelmeden alınan ertesi gün şehir dışına çıkacağı için öksürük sorunuyla gelen Hemde öğretmen bir beyefendiden şahidim. Doktorlara söylenmeden önce Acil kavramını öğretmek lazım halkımıza.Gündüz sıra beklemeye üşenen acile koşuyor,ee gece hava serin ne de olsa.Ayıbı biz yapıyoruz,bencil insanlık suçu.

KArrşılıklı hoşgörü,anlayış diliyorum hepimize.Sakın soğuma canım mesleğinden hem inançlı hem bilgili insanlar elmas değerinde.Allah kolaylık versin,kimse incitmesin üzmesin snei.

drwilldone dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi dilekleriniz için, yanımda olduğunuz ve üzüntümü paylaştığınız için..
Yukarıda kızdığım insanlar sadece sağlık hizmetlerini kendi narsistlikleri için kullanan insanlar. Yoksa edebiyle gelip muayenesini olan, acil hasta varsa sabırla bekleyen sizler gibi pek çok insan var, onlar bu sözlerden münezzeh, lütfen üzerlerine- üzerlerinize alınmayın/ alınmasınlar.
İnsanlarla uğraşmak zor. Hele ki hasta insanla uğraşmak çok daha zor. Evet illa ki bu mesleği birileri yapacak ama bazı insanlar çektiğimiz sıkıntıları daha katlanılabilir yaparken bazıları ise yaralarımızın üzerine tuz basıyor. Çoğunu Allah'a havale ettim, bazıları için mahkemeye başvurdum, her şekilde hiç birine hakkım helal değil kesinlikle..
Sevgili tuvalet kağıdı doktor olup olmama olayını düşündüğünü yazmışsın, benim naçizane tavsiyem kesinlikle doktor olup kendine yazık etme.<bu eslek gerçekten artık yapılabilecek bir meslek değil. Bugünkü aklım olsa kesinlikle tıp yazmazdım, bunu şu an ki kızgınlığımla yazdığımı sanma sakın. Gerçekten ben pişman oldum ve bu mesleği yapan insanların %99 u pişman, geri kalanda parti yakınlıkları nedeniyle nispeten rahat mevkilere gelmiş insanlar.Kendine yazık etme lütfen.Tabi yine de en doğrusunu sen bilirsin. Umarım vereceğin karar senin için hayırlı olandır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...