17 Mayıs 2012 Perşembe

okuma günlüğüm

 ne kadar gergin olduğumu dünkü postumda bahsetmiş, bütün geceyi uyuyamadığımı söylemiştim. o sinirle dışarı çıkıp kendimi kitapevine atmıştım. ne zamandır okumak istediğim açlık oyunları- alaycı kuşu sonunda aldım ve bitirdim. serinin bu son kitabı bitmesini hiç istemediğim ve en ilgiyle okuduğum kitabı oldu. öyleki bütün gece elimden bırakamadım. zaten gerginlik diz boyu.bari başka şeylere odaklanayım diye kitabı bırakamadım tabi.bide bu yönü var işin aslı. ama konuların bağlandığı ve her şeyin bi nihayete erdiği ve sonunda beni üzüntüye boğup - ki zaten gerginim - nası yaaa olmaz.şimdi bu yapılırmı nidalarıyla okuduğum tek kitabı oldu. çok fazla spoiler vermek istemiyorum ama bi yandanda içimde tutamıyorum. hangi ana karakterlere noldu, katniss sonunda gale imi yoksa peeta yı mı seçti.kimler öldü kime noldu hepsini söylemek istiyorum burdan ama size haksızlık olur. okuyup bence sonunu kendiniz görseniz en doğrusu. yinede kesinlikle tavsiye edeceğim bi kitap. sonu belki tahmin ettiğiniz gbi çıkmıyor ki genelde beklenmedik bi sonla biten kitaplar unutulmaz olur ya. bu kitapta öyle bence..

   yandaki resimde ise D&R da satılan açlık oyunları alaycı kuş iğnesini koydum. fiyatı 25 tl.. açlık oyunları severlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum..

son olarak paylalmak istediğim kitaptan bi bölüm var sizlere. katniss in evi, köyü yakılıp yıkıldıktan sonra geriye kalan harabeye dönmüş köyü görmek için katniss 13. mıntıka tarafından köye geri getiriliyor. o harabede gezerken katniss in hissettikleri..

'' koşmaya başladım. meydanda uzağa, yangının harap etmediği tek yere doğru. bir zamanlar arkadaşım Madge'in yaşadığı, belediye başkanının evinin enkazının önünden geçtim. ondan yada ailesinden hiç bir haber almamıştım. babasının konumu sayesinde Capitol'e kaçmayı başarmışlarmıydı yoksa alevlere teslimmi olmuşlardı bilmiyordum. çevremde küller uçuşuyordu, ağzımı kapatmak için tişörtümün yakasını yukarıya doğru çektim. soluğumu kesen, içime çektiğim şeyin ne olduğu değil, kim olduğunu merak etmekti aslında..


7 yorum:

mydestiny dedi ki...

Sonu çok aceleci olmuştu di'mi? Ben de aynen senin gibi hissettim.

drwilldone dedi ki...

yani sonunu bu kadar hızlı bitirmeyip bi kitap daha çıkarabilirdi. ama sonlara doğru en çok primle ilgili bölümde duygusallaştım. haa bide finnickle ilgili bölüm tabiki. inanmamıştım. bakakaldım kitaba :(

mydestiny dedi ki...

Finnick olayına şok olmuştum zaten ve sevdiği kızın çarçabuk toparlanmasına uyuz olmuştum :D Prim'i hiç beklemiyordum, şaşırmıştım.

drwilldone dedi ki...

kızada yazık ayy.tam mutluluğa kavuştu derken :((

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kiraz dedi ki...

ben kitabı okumaya başladım ama finnick le prim nasıl öldü çok merak ediyorum. Acaba bi arkadaş onlara noldunu yazabir mi?

drwilldone dedi ki...

Bence kitabı okuyarak öğrensen daha iyi olur yoksa kitabı okumanın hiç zevki kalmaz..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...