1 Haziran 2012 Cuma

bu aralar ben..

Bi haftadan uzun süredir yoktum buralarda. Bursa'ya tatile gitmiştim. Orda neler yapmışım şöyle kısaca bi bakış atalım ayrıntılar başka postlarda inş.


Bursa'ya giderken yol boyunca Tess Geritsen'in Asla arkana bakma adlı kitabını okudum. Pek Tess Geritsen tarzında değildi zaten farklı bi tarzda yazdığınıda söylüyor kadın ama ben bu yazarın okumadığım kitabı kalmasın diye aldım. Sanırım en son çıkan kitabı bu, kitapla ilgili yorumlarım başka bi postta.

Ramenle ilgili postumdan sonra hazır Bursa'ya gitmişken hemen bi carrefour buldum ve reyonlarda ramen aramaya başladım. Kutulardaki bu ramenleri beğenenler vardı bloglarda ama ben hiç beğenmedim açıkçası. Böyle plastik gibi bi tadı var. Bikaç lokmadan sonra çöpe attım. Bir iki paket daha var ewde onları ne yapsam bilemiyorum. Bi de bunların hazır pakette olanları var kendin haşlıyosun falan. Onların tadı güzelmiş diyorlar daha denemedim ama umarım güzel olur.

Watson's a girip deli gibi alışveriş yaptım. Bunlar sadece bi kısmı :))

Bütün avmyi deli gbi dolaşınca haliyle yorulduk ve yorgunluğumuzu starbucksta attık. Uzun zamandır kardeşler olarak böyle birlikte vakit geçiremiyorduk. Bu tatil bize çok iyi geldi doğrusu. Keyfimizce gezdik dolaştık alışveriş yaptık :)))

Bursa'nın altını üstüne getirdik. Kısa zamanda pek çok yer gezdik ama gidemediğimiz yerlerde varduı. Bizim şansımıza hiç yağmadığı kadar yağmur yağdı ama biz yağmura inat hergün dışarıdaydık. Bu zaman kadar görmediğim akrabalarımla buluşup kaynaştık.

Tatlı krizlerine girdik. Kendimizi burger kinge attık. Önce harika menülerinden yedik afiyetle. Sonrada üstüne bu şirin dondurmalarımızı yedik ardından da sinema keyfi :))

Tabiki eurovisonu izleyip Can Bonomo'ya destek verdik. Birinci olan İsveç'in şarkısı için bişey demiyorum ama diğer 5 şarkı bence sıralamadaki yerlerini haketmiyorlardı. Kesinlikle 7.liği haketmedik çok daha iyi yerlerde olmalıydık. Bu arada kendine üst sıralarda yer bulamayan Makedonya'nın da yine bizim gbi hakkının yenildiğini düşünmekteyim. Onların da şarkıları çok güzeldi bence. Yine de Can Bonomo'yu tebrik ediyoruz. O bizim gönlümüzün birincisi..

Bu yazı önümüzdeki diğer postlar için bi fragman niteliğinde oldu. Her konunun ayrı ayrı yazıları olacak. Şimdi kısaca bunu yazabildim. Bu aralar blogumdaki yorumlarla ilgili bi sıkıntı var. Yorumları onaylayınca ya siliniyor yada ortadan kayboluyor bi şekilde yaptığınız yorumlar. Ne yapsam bilemedim. Bursa'dan geldiğimden beri böyle. Daha önce başına böyle bişey gelen varsa bna bi mail atın nasıl düzelltiniz diye.. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. Gerçi şimdi bişiler yaptım falan düzeldi gibi ama yorum gelmeden bişey diyemiycem yinede..Allah'a emanet olun...

6 yorum:

Volante dedi ki...

aayy ben de gecen gün carrefourdan ramen bakarken onlardan da görmüştüm ama ramen olup olmadıgına karar veremedim o yüzden almadım.iyi ki de almamışım o zaman :D bence de daha iyi yerde olmalıydık hak etmedik :(

Adsız dedi ki...

Bursa'yı ve Ramen'i görünce hemen atladım.Şansa mı denir bilmem ama bu sene Bursa'ya çok yağmur yağdı. O Ramenler maalesef acayip iğrenç kokuyor İran yapımı sanırım bende denemek için almıştım Allah'tan sosununu dökmemiştim. Leader Ramen'i tavsiye ederim Kore yapımı orijinal ramen ;))

drwilldone dedi ki...

sevgili glikoza : ben yağmuru çok seviyorum o yüzden gittiğim hafta hep yağmur yağdı sanırım ama bu kadarınıda beklemiyordum açıkçası.yinede ben her fırsatı değerlendirdim :)bursadamı yaşıyorsun bu arada? ramen konusuna gelince ben o kokuyu söyle aştım.onların bahsettiği gini 3-5 dk pişirirsen tadı ve kokusu garip oluyo ewet ama ben hem yukarıdaki hazır pakelerde satılanları hemde normal plastik poşetlerde satılanları tencerede en az 10-12 dk pişiriyorum.bide kendim biraz sos yapıyorum.o zaman tadları çok güzel oluyo.takipte kal onunla ilgili fotoları çektim sadece yazısının hazırlanması gereken bi post var :) bide eğer ilgini çekerse bikaç post altta spagettiden ramen hazırladığım bi yazı var.ilgilenirsen eğer onuda okuyabilirsin.kore yapımı leader ramene gelince malesef kore ürünü ramenlerin hemen hemen hepsinde domuz yağı yada katkı maddesi bulunuyormuş.bunu korede yaşayan birinden öğrendim o yüzden kore ürünü değilde yukarıdaki suudi arabistan ürünü olan rameni tercih ettim.bende yeni öğrendim eğer bu konuda hassasiyetin varsa senide bilgilendirmek istedim.belki sende beni gbi bilmeden kullanıyorsundur.bu arada blogumda kitap çekilişimde var..beklerim
yorum için tekrar teşekkürler.hoş geldin blogum a :)

Adsız dedi ki...

Hoşbulduk :) Bursa'da yaşıyorum. Bu arada adımda Vildan :) Bende domuz yağı ve katkılar konusunda oldukça hassasım ama Türkiye'ye gönderilenler özel üretim dedi güvendiğim biri, bende birkaç defa yedim :S Ama şu spagettiden ramen'e hemen bakacağım. Şimdiden teşekkürler ;)

Unknown dedi ki...

Bursa Zafer Plaza'da Leader Ramenler var,ben hiç almadım ama tadı güzelmiş sanırım.Bir de siz sebzeli aldığınız için kötü gelmiş olabilir.Normal olanlarından deneyin bir de isterseniz :)
Bu arada domuz yağı konusuna gelince,hepsinin arkasında kullanılıp kullanılmadığı yazıyormuş ama Korece bilirseniz okuyabilirsiniz :)

zamansozleri.blogspot.com

drwilldone dedi ki...

crystall : tabiki korece bilmiyorum :)) öğrenmek isterim bigün o ayrı. zafer plazaya gittim ama çok kalamadım malesef.ramen bakmak fırsatım olmadı.domuz yağı yada katkı maddesine gelince korede yaşayan ve korece bilen biri şunu söyledi.ramenlerin arkasında korece şu yazıyormuş : 'domuz yağı yda katkı maddesi yoktur ancak domuz yağıyla hazırlanan diğer ürünlerle aynı kaplarda hazırlanmaktadır.'
şimdi böyle olunca bi şekilde domuz yağı bulaşmış olabilir korkusu yaşıyor insan.aynı kaplarda hazırlandığını öğrenince ben kore üretimi ramenlerden uzak durdum.ama leader ramen konusunu ülkemizde yaşayan bi koreliye sorucam.malime cvp gelirse blogda duyururum :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...