20 Haziran 2012 Çarşamba

macaronlarım geldi :))



Macaronları ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz artık sanıyorum.. Ancak yaşadığım şehirde macaron bulmam mümkün değil. Kendim de yapmaya üşeniyorum açıkçası. Daha önce hiç yapmadım zaten lezzetini tutturabilirmiyim bilmiyorum. 
Ben de online macaron siparişi kabul eden siteleri araştırdım. Pek çok site buldum ama  nerdeyse hepsi İstanbul ya da Ankara gibi şehirlerden sipariş kabul ediyor, ki zaten oralarda olsam gider yerinde yerim niye sipariş edeyim değil mi?
Araya araya en sonunda bi site buldum.
Türkiye'nin her yerine sipariş kabul ediyorlar. Aslında başka birine hediye amaçlı gönderim maksadıyla kurulmuşlar ama ben de kendi kendime hediye verdim :))
Ayın 18inde sabah erken saatlerde sipariş verdim. 19unda öğlen elimde oldu siparişim. Hem de öyle bir paketlemişler ki ne yiyeceklerin bozulması ne de kargo taşınım sırasında deforme olması mümkün değil.
Aşağıda sağda gördüğünüz büyük foto kargo poşetini ilk açtığımda karşılaştığım durum. 

1. İçinde koruyucu bi tabakanın olduğu koruma poşeti ( gri olan )
2. Solda en üstteki  içi hava dolu küçük kabarcıklarla sarılmış olan poşet ( adı aklıma gelmedi o yüzden böyle tasvir ettim, küçükken biz onları bitinceye kadar patlatmaya çalışırdık, paketi açınca yine hemen başladık :)) )
3. Ortadaki resimde gördüğünüz mavi dikdörtgen şekiller macaronların sıcak havada bozulmasını engellemek için konulmuş, yiyecekleri soğuk tutmaya yarayan aparatlar. ( bunların ateş düşürmek için kulanılanları var, alnınıza koyduğunuzda bi süreliğine bölgeyi soğutuyor gerçekten. Yine yanıklar için de kullanabilirsiniz bunları. O yüzden ben atmak yerine yıkayıp buzluğa koydum, lazım olabilir.. )
4. En sonunda silindirik şekilli paketimize ulaştık :))

Silindirik kap 4 bölmeden olşuyor. Her bölmede 4'er macaron var, onlarda çok şirin paketler içinde..
Ve macaronlarım :)) Bir kısmını yemiş olabilirim, bunlar da kalanlar :)
Ben hem siparişin hızlı olmasından hem de paketin güvenliği için bu kadar çok önlem alınmasından dolayı çok memnun kaldım siteden. Eğer siz de benim gibi macaron hastasıysanız ve bulunduğunuz yerde bulamıyorsanız http://www.lovefoodz.com/ kesnlikle tavsiye edeceğim bir site. Haberiniz olsun..
Bu da benim macaron hayranlarına bi kıyağım olsun :))



5 yorum:

Adsız dedi ki...

cok tebrik ederim efenim :) sonunda yorum yazabilmekteyiz blogunuza. pek mesutt oldum anlatamam :) yalnız ne yazacağımı unuttum :)
neyse makaronlar harika gorunuyor. siteye bayıldım, birkaç gun sonra ben de sipariş vereceğim Sevdiceğimin doğum günü için. Senin sayende! Çok teşekkür ederim canım doktorum :)
Sevgilerle, afiyet olsun, öpüyorum :)))

drwilldone dedi ki...

ayy sonunda ya..saatlerdir uğraşıyoruz.kardeşim yaptı sonunda.sadece bgn değil bikaç postta da varmış aynı sorun.bende niye yorum yok diyorum.neyse halloldu.
ne demek efendim.afiyetle yesin sevdiceğiniz :) ve tabi sizde :))

Voila! Benim Dünyam dedi ki...

Önce sizin sonra rüzagara doğrunun sayesinde ben de baktım siteye ve çok beğendim, iyi ki keşfetmişsiniz. Keşke ben de Türkiye'de olsaydım hemen bi nişanlıma bi kendime sipariş verirdim.
Fransa'ya çok yakın bir yerde oturmama rağmen (Almanya) macarone bulmakta zorlanıyorum yarım senedir arıyorum ama bulamadım. Çok sinir bozucu bir durum.
Aah ah Türkiye'de olacaktım ki....

http://voila-benim-dunyam.blogspot.de/

Öylesine Biri dedi ki...

merhabaa yeni keşfettim blogunu ve bayıldım. bu renkli şeylerden hiç yemedim ama site sayesinde denemek istiorum:)

drwilldone dedi ki...

Öylesine Biri : Hoşgeldin bloguma, macaronlar güzeldir her daim tavsiye edilir, şimdiden afiyet olsun efendim :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...