5 Temmuz 2012 Perşembe

Şizofren!!




Kütüphaneme yeni katılan kitabım.
Samsun D&R'dan aldım
Daha önce bu yazarın Psikoanalist adlı kitabını okuyup beğenmiştim.
Yeni çıkan kitanını da görünce hemen aldım.
Zaten şizofreni ilgimi çeken bir konu.
Bu da kapak arkası yazı..

" Yirmi yıl önce Francis Petrel kendi iradesi yok sayılarak ailesi tarafından bir akıl hastanesine gönderilir ve uzunca bir müddet orada tutulur. Ta ki seri cinayetler işlenip hastanenin kapıları mühürleninceye dek. Yıllar sonra, üstü örtülü ve unutulmaya yüz tutmuş olaylar silsilesi kararlı bir dedektifin soruşturma talebiyle yeniden irdelenir.
                Francis yaşadığı gerçekliğe dönmüş olmasına rağmen hala sesler duymakta ve ilaçlarla bu sesleri susturabilmektedir. O günlere dair anıları içine bir korku salar ve o da yaşadığı her anı zihninin tozlu raflarından indirip gün ışığına çıkarmaya, yazmaya niyetlenir; elinde kısalıp duran kaleme bir palamar gibi asılarak. Kağıt yerine evinin duvarlarına yazmaktadır hikayesini..
Karanlığın içinde ona göz kırpıp duran, delilerin kendisine >melek< dediği ölüm saçan gizemli bir psikopatla baş etmek hiç kolay olmayacaktır. Gerçekte böyle biri var mı yok mu, o bile bilmezken.. "

Böyle bir kitap işte...

5 yorum:

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

enteresan bir kitaba benziyor.daha önce bende bir şizofren kızın hayatını anlatan bir kitap okumuştum ama şimdi ne yazarı,ne kitabın adı aklımda :) ama redepra ve zendor kullanan majör depreysonlu ama doktorumun dediğine göre depresyondaan çıkıyomuşum :)hep bu başıma otuzumdan sonra gelen aşk yüzünden :)biri olarak,azıcıkta sıyırtık bir aileyizdir:) bu tarz kitapları çok seviyorum.amma da uzun bir cümle kurmuşum:) lisede hayalim psikolog olmaktı,bu yüzden psikolojik kitapları çok seviyorum.ama kader beni ilahiyatçı yaptı:) bu da ayrı bir vakıa:)

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

Keyifli okumalar.Kapak tasarımı çok çekici.

drwilldone dedi ki...

Su : şu an major depresyonda değilsin zaten bence. Daha da iyi olursun umarım. Herşey geçiyor gerçekten..Senin sıkıntılarında geçecektir eminim..

Asabi Bakire : teşekkürler :)

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

ewveeeet daha da iyi olucam inş.ama ben durumumu tiye almayı seviyorum:)senin samimiyetinden olsa gerek bir çırpıda döküverdim içimi:))

drwilldone dedi ki...

Su : Samimi olduğumu düşünmene sevindim, umarım bende gördüğün güzelliklerin içini gerçekten doldurabiliyorumdur :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...