24 Haziran 2012 Pazar

Kitaplarım geldi :))



Nasıl mutluyum ya.
D&R  siparişlerim geldi sonunda :))
Bir sürü kitabım oldu.
En büyük hayallerimden biri kocaman bi kütüphanemin olması.
İnşallah çocuklarıma bırakacak bir kütüphane dolusu kitabım olur.
Bunlarda kütüphaneme yeni katılanlar..


Şİmdi biraz daha ayrıntılı görelim..


Edep Ya Hu konu olarak aslında değişik bir kitap. Osmanlı zamanında saraya yetişsin diye alınan, sonra saray ağalarının kapatması olan kız Ferhad'ın hikayesi!!!

Sevil Atasoy İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Bilimleri'nde öğretim üyesi. Konu adli tıp olunca hemen aldım kitabını. İlk olarak da bu kitaba başlamayı düşünüyorun. Bundan başka kitapları da var, onları da alıcam inş.


Genç Werther'in Acıları kitabını bir blogda görmüştüm, sonu çok farklı bitiyormuş, merak edip aldım.
Hiyeroglif masallar'ın ise konusundan çok hikayesi beni etkiledi. İlk olarak 1975'te kitap sadece 6 kopya olarak basılmış ve yazar bu 6 kopyayı kendine saklamış.Bir yazar okunmasını istemediği bir kitabı neden yazar ve basıma verir.. Bana çok değişik geldi o yüzden okumak istedim zaten incecik 69 sayfa.


Dövüş Kulübü zaten filmi de olan bir kitap, daha fazla söze gerek yok kitap hakkında..

Ayfer Tunç'un elimde sadece Suzan Derfter'i vardı, bu kitapta kitaplaşma etkinliğinden arkadaşım olan Havva'dan gelmişti. Bende yazarın bütün kitaplarını almaya karar verdim. Ben de böyle bişey var, bir yazarın bir kitabı varsa elimde, dayanamıyorum, illa ki bütün kitapları bende olacak, yoksa kendimi eksik hissediyorum. Öyle işte :))


Benim ortaokul yıllarım Agatha Christie ve Stephen King okuyarak geçmiştir. Arkadaşımın babası edebiyat öğretmeniydi ve bize babasının kütüphanesinden kitaplar getirirdi. O dönem hatırı sayılır sayıda kitap okumuşuzdur hep birlikte. Agatha Christie'nin de nerdeyse bütün kitaplarını o sırada okumuşumdur. Agatha Christie'nin On Bir Kayıp Günü ise çok merak ettiğim bir konuydu. Lise birdeydim sanırım. Bir belgeselde izlemiştim. Ünlü polisiye yazarımız bir gün ortadan kayboluyor ve 11 gün sonra bir otel odasında ortaya çıkıyor ve hafıza kaybına uğradığını söylüyor.. Çok sevdiğim bir yazar olduğu için bu kaybolduğu dönemde başına neler geldiğini merak ediyordum, o yüzden de bu kitabı aldım. Bakalım kitap neler anlatıyor???


Alimlerin Akıl Oyunları kardeşimin istediği bir kitaptı, O'nun için aldım. İçinde yazarların yaşantılarına ait nükteli olaylar, hazır cevaplılıkları anlatılıyor.


İsrafil'in Aynası'nı asabi bakirenin şu yazısında okumuş ve beğenmiştim.Hemen atmıştım D&R sepetime. Biraz mistik bir roman..


Kürk Mantolu Madonna'yı okumayan bir ben kaldım sanırım :))


Cadı'yı sevgili kitap bahçesinin blogundaki şu yazısında görmüştüm. Kitap hakkında ayrıntılı bilgi isterseniz sizi o sayfaya alayım, ben kitapların hepsini okuduğum zaman yorumlarımı paylaşıcam sizinle zaten..


Suç kitabı iki bölüm aslında.Benim aldığım birincisi. İkincisini de almak istemiştim ancak o sırada D&R'da yoktu. Benim kitaplarım elime ulaşınca D&R'da yeniden satışa çıktı. Benim bahtsızlığım işte :( Neyse belki ikinci kitabı almak bahanesiyle başka kitaplarda sipariş ederim :)))


Ve aldığım kitaplar içinde benim için ayrı bir yeri olan kitabım Mırname. Kedileri çok sevmeme rağmen annemi aşıp bir kedi alamıyorum eve. Artık kendi evimde nasip olur inş. Kedi alamasamda şimdilik kitaplarıyla idare ediyorum. Bol resimli , küçücük, kedi şiirlerinden oluşan bir kitap bu. Aslında benden çok daha fazla bir kedi sever olan kardeşime hediye aldım bu kitabı, Kendime de alıcam yakın zamanda inş.

Ne kadar çok kitabım olmuş değilmi. Ben yazarken yoruldum valla. Bu yazıyı yazarken bi yandan fotoğrafların yüklenmesini bekliyor, diğer yandan da D&R'dan yeni kitaplara bakıyordum :)) 
Yakın zamanda yine bir sipariş vericem sanırım :))
 Böyle işte :)))




15 yorum:

Tuvalet Kağıdı dedi ki...

Hiyeroglif Masallar ve Agatha Christie'nin On Bir Kayıp Günü kitaplari dikkatimi cekti. Okuma listeme ekledim bakalim :)

Jane dedi ki...

Harika harika harika kitaplar almışsın canım. Keyifle okumanı diliyorum. :)) Çoğu okuduğum, bazıları ben de olup da henüz okumadığım, bazıları da almak istediğim kitaplar. Hepsi çok güzel. :)

Shimizu Zen dedi ki...

İyi günlerde oku:)

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

ÇÇok çok güzel kitaplar , güzel günlerde okunsunlar inş.:) Sevil Atasoy'un diğer kitaplarını ben de almayı planlıyorum.Kitap zevklerimizin uyması ne güzel.D&r alışverişi yaptığını, beklediğini okumuştum merakla bekliyordum acaba neler aldın diye:)

drwilldone dedi ki...

Tuvalet Kağıdı : umarım beğenirsin okuyunca, okuduğunda beğenmezsen benim yüzümden diye üzülürüm çünkü.

drwilldone dedi ki...

Deii Kitap : teşekkür ederim canım, demekki kitap zevklerimiz aynı..


Asabi Bakire : bende heyecanla kargomun gelmesini bekledim. Yeni bir kitabım olunca sanki dünya benim olmuş gibi seviniyorum :) kitap zevklerimizin uyuşmasına sevindim bende.takip ediyorum zaten ne okuduğunu :)


Shimizu : teşekkür ederim canım..

Unknown dedi ki...

Çok güzel kitaplar almışsınız, keyifli okumalar...

Adsız dedi ki...

heeeeeeeeeeeepiciğini okuma listeme ekledim. sen de okudukca bizimle paylasırsan cok sevinirim doktorcum:) bu arad kürk mantolu madonnayı okumayan bir tek sen değilsin. Ben de daha okumadım. D&R 'dan aldım ama hala elime ulaşmadı :) inşallah ben de okuyabileceğim:) Çok çok öpüyorum. Mis gibi kitap kokuları eşliğinde güzel bir hafta olsun inşallah :)

Ceylin'in Annesi dedi ki...

O duyguyu iyi bilirim. Bir sürü yepyeni gıcır okunmayı bekleyen harika kitapların olması..
Ben eskisi kadar okumaya zaman ayıramıyorum ama bir ay önce okuduğum kitabı da henüz yayınlayabildim. Tavsiye ederim..
Sevgiler,
http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/06/ask-yaz-savas-eugenia-fakinou.html

drwilldone dedi ki...

Beyaz Kitaplık : teşekkür ederim :)

Rüzgara Doğru : canım teşekkür ederim.senin de güzel bi haftan olsun inş. :)

Ceylin'in Annesi : ben de eskisi kadar kitap okumaya vakit ayıramıyorum, kitap okuyacağıma ders çalışırım diye düşünüyorum çünkü.sonra biraz çalışırsam kendime ödül veriyorum, sevdiğim bir kitaptan biraz okuyarak.bu aralar böyle malesef. inş. yeniden uzun uzun kitaplar okuyabileceğimiz günler gelir :(

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

kitapların hepsi çok güzel ve iyi okumalar dilerim :) bu yaz dönemi için bende pek çok kitap aldım ve okumaya çoktan başladım :)haydi herkes okumaya :))

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

bu arada blogun harika bayıldım :) niye daha önceden keşfetmemişim diye de eseflendim kendi kendime ve ne kadar post yayınlamışsan teker teker okuyacağım inş:)ben bu işte yeniyim senden öğrenilecek çok şey vaaar :)sevgiler su :)

drwilldone dedi ki...

Su : canım hoşgeldin bloguma.ben de yeniyim aslında, bir kaç aydır blog yazıyorum,öncesinde hep takip derdim sonra birden yazmaya karar verdim.ama blog yazmak gerçekten ciddi vakit ayırılması gereken bi konu, ve benim sınırlı vaktim buna pek uygun değil, şimdilik gidebildiği yere kadar :)
senin blogunada uğradım hemen.sen de benim gibi koreye ilgi duyuyormuşsun.benimde korece öğrenme niyetim var.Allah nasip ederse bu ekimde Seul'e gitme durumumuz da var,çok heyecanlıyım o yüzden.bu arada o ramen ve kimbap tarifini istiyorum tamam :)

Su'nun Harikalar Diyarı dedi ki...

hoşbulduum :)tarifleri seninle seve seve paylaşırım.seul gezisiii ya rabbim inş bir gün bana da nasip olur.güle güle git ve gel inş.ve korece'ye ciddi çalışıyorum.bir hayli de ilerledim bulduğum her türlü kitabı aldım.birde pratik yapma imkanım olsa çok daha çabuk ilerleyeceğim aslında.neyse sen gidip gel de seninle pratik yaparız artık:)

drwilldone dedi ki...

Su : En güzeli kursa gitmek, Senin de öyle bir niyetin var sanırım, bence hiç aksatma bu işi, yaz tatilini güzel bişeyle değerlendirmiş olursun, zaten ilgi duyduğun için kolayca öğrenirsin ki zaten baya bi ilerlemişsin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...